У відділенні ортопедії та травматології Херсонської обласної клінічної лікарні (завідувач -  Заслужений лікар України Яремченко О.Ю. - на фото), виконали унікальну для нашого регіону операцію – пацієнтці із вираженою деформацію хребта встановили спеціальний фіксатор і виправили викривлення. 

 

Перед цим херсонські фахівців вивчали досвід своїх колег з Харківського інституту патології хребта та суглобів ім. проф. Сітенка, які найперші розпочали виправлення деформацій хребта. Оперативні втручання на хребті дуже складні і можуть викликати серйозні ускладнення, і тому потребують ретельної підготовки та відповідного обладнання, зокрема рентген-операційної.

Операція, яку вперше в області виконали херсонські лікарні, пройшла без ускладнень. Пацієнтка була позбавлена болі у хребті та від горбика, її хребет було закріплено спеціальним металевим фіксатором. Вже через тиждень після операції пацієнтка самостійно ходить. 

Лікарі відділення ортопедії і травматології   Херсонської обласної клінічної лікарні планують у найближчий час розширити обсяги оперативних втручань щодо виправлення деформацій хребта у дітей та дорослих. Для цього у лікарні є усе необхідне -  і кваліфіковані фахівці і високоякісне обладнання! Сьогодні мешканці області, які на жаль мають такі проблеми із хребтом, не мають необхідності для якісного і результативного лікування їхати до інших міст України.

Сколіоз сьогодні – дуже актуальна та серйозна проблема. Окрім вроджених випадків сколіозу дуже поширеним є набутий сколіоз, який виникає на фоні загальних захворювань, ендокринних порушень, які призводять до слабкого формування кісткової тканини і множинних переломів хребців. Малорухливий образ життя, особливо у дітей, які багато часу проводять за комп’ютерами, призводить до викривлення постави і у подальшому призводить до вираженої патологічної деформації.

 

Теги: