ІІ междисциплінарний науковий симпозіум з міжнародною участю «Актуальні питання інтенсивної терапії та анестезіологічного забезпечення в акушерстві, гінекології та перинатології» в  м. Києві.

 

Медична делегація Херсонщини  на чолі із  головним  позаштатним спеціалістом  Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації  з  акушерства та гінекології  Германом  Ю.В.,  до складу якої увійшли  завідувач акушерським відділенням ХОКЛ Березняк О.М., завідувачка відділенням патології вагітних  ХОКЛ Заболотна Ж.А., керівник  центру планування сім'ї   ХОКЛ  Ушакова Н.В. та   фахівці Херсонської обласної клінічної лікарні

 

5-6 листопада 2015 року  прийняла участь у проведенні в м. Києві  ІІ-го міждисциплінарного наукового симпозіуму з міжнародною участю «Актуальні питання інтенсивної терапії та анестезіологічного забезпечення в акушерстві, гінекології та перинатології».

Організаторами конференції виступили:  Міністерство охорони здоров’я України, Національна академія медичних наук України, Національний проект «Нове життя: нова якість охорони материнства та дитинства», ГО «Асоціація акушерів-гінекологів України», Національна медична академія післядипломної освіти імені П.Л. Шупика, ДЗ «Дніпропетровська медична академія» та Український державний інститут репродуктології.

Під час симпозіуму були  обговорені актуальні питання в  акушерстві та гінекології з урахуванням розвитку перинатальних центрів та впровадження сучасних методів анестезії і інтенсивної терапії:

• корекція гемостазу та лікування кровотеч в акушерстві та гінекології;

• критичні стани в акушерстві та екстрагенітальна патологія;

• сучасна діагностика та лікування гестозів;

• інновації в акушерстві та анестезіології;

• інтенсивна терапія критичних станів в неонатології;

• проблеми організації, навчання та міждисциплінарної взаємодії анестезіологів в акушерстві;

• невідкладні стани в акушерстві і гінекології;

• екстракорпоральні технології в акушерстві та гінекології.

 

В роботі симпозіуму взяли участь  відомі іноземні та вітчизняні фахівці. Учасники херсонської делегації також прослухали  освіжаючий  курс лекцій та прийняли активну  участь у проведенні майстер-класів за участю професорів Р.О. Ткаченко (Україна),  M. van de Velde (Бельгія), С. Martine (Франція), W.D. Ngan Kee (Китай), A. Ioskovich (Ізраіль), E. Tchoumachenko (Франція),  Шифман Є.М. (Росія), Шляпников С. (Росія).

 

 

Теги: