Фахівцями відділення серцево-судинної Херсонської обласної клінічної лікарні (завідувач відділенням  - к.м.н. Спірін Ю.С.) вдало виконано операцію підколінно-тібіального шунтування у хворого на тяжку форму цукрового діабету із судинними ураженнями. Раніше такі операції в області не виконувалися і хворі стояли перед невблаганним вироком – ампутація кінцівки. 

 

У ході операції хірургами використано сучасні технології зшивання судин, які вони використовують у кардіохірургії. Це вже друга така операція, яку виконали фахівці лікарні. Використання цієї технології значно покращить якість життя хворих на цукровий діабет мешканців області.

Також нещодавно у лікарні двома операційними бригадами (кардіохірургів та проктологів) виконано складне симультантне оперативне втручання (тобто поєднання двох операцій одночасно) хворому з гігантською аневризмою черевної аорти та раком тонкого кишковника. Під час операції, яка тривала 8 годин, виконано протезування аорти та лівобічну геміколонектомію. Хворого, якому 78(!) років – виписано у задовільному стані!

Лікарі відділення серцево-судинної хірургії лікарні знаходяться у постійному пошуку новаторських ідей, які дадуть поштовх розвитку кардіо- та судинної хірургії на півдні України!

 

Теги: