Памʼятка “Відпуск лікарських засобів в рамках програм місцевих бюджетів за є-рецептом. Що важливо знати”

Було: Для призначення наркотичних лікарських засобів в рамках відшкодування коштом місцевих бюджетів лікар виписував рецепт на двох формах рецептурних бланків – № 3 і додатково на бланку форми №1.

Як буде: Тепер електронний рецепт повноцінно замінить   рецептурні   бланки  форми №1 та №3 для призначення наркотичних ліків у рамках програм місцевих бюджетів. Для цього лікар має обрати відповідну програму – “Наркотичні лікарські засоби за кошти місцевих бюджетів”.

Було: Раніше  у  рецептурних  бланках форми № 3 та №1 лікар мав вручну зазначити дані лікаря, який виписав рецепт, рівень відшкодування (безоплатно або з доплатою), а також засвідчувати рецепт власною печаткою для подальшого обліку такого рецепта в аптеці.

Як буде: При виписуванні е-рецепта лікар має обовʼязково додатково вказати в полі “Сигнатура”:

Було: Для звітування щодо відпуску наркотичних (психотропних) лікарських засобів та відшкодування їх вартості в рамках програм місцевих бюджетів фармацевт в аптеці мав зберігати та обліковувати паперові рецептурні бланки.

Як буде: Відтепер зберігати жодні папери не потрібно – уся необхідна інформація про надавача медичних послуг буде зазначена лікарем у полі “Сигнатура” та доступна фармацевту до перегляду.

При цьому звертаємо вашу увагу, що порядок звітування аптек щодо відпуску таких лікарських засобів не змінюється.

Теги: