Раді повідомити, що з 1.12.21 року знову розпочав роботу Обласний центр малоінвазивних урологічних технологій, котрий очолив лікар уролог вищої кваліфікаційної категорії Бідованець Роман Олегович .

В центрі виконуються всі найсучасніші малотравматичні операції з приводу сечокам’яної хвороби і не тільки.

Досвід лікування сечокам’яної хвороби сучасними методами у Романа Олеговича один із найбільших. Вперше у Херсоні було впроваджене лазерне дроблення каменів сечової системи у червні 2012 року і налічує декілька тисяч операцій.

5.11.2014 вперше виконана і поставлена на потік черезшкірна нефролітотрипсія  (PCNL) -  це дроблення каменів в нирці через маленький прокол шкіри та порожнистої системи нирки. В 2015 році була виконана так звана mini PCNL, котра відрізняється від стандартної PCNL використанням інструментів у двічі меншими за діаметром, що різко зменшує інтра- та післяопераційні ускладнення і прискорює післяопераційну реабілітацію пацієнта.

Після трьохрічної перерви , 7.12.21 року першою операцією в центрі була так звана ПОВНІСТЮ БЕЗДРЕНАЖНА ЧЕРЕЗШКІРНА НЕФРОЛІТОТРИПСІЯ (total tubeless mini PCNL), це означає, що після дроблення каменю в нирці операція завершується без використання будь яких дренажів (стенту та нефростоми). Хворий після такої операції може бути виписаний на другий день.

Шановні пацієнти, якщо у Вас виникли запитання щодо сучасних методів лікування урологічних захворювань, просимо звертатись за номером телефону +380985742411 Бідованець Роман Олегович

 

Теги: